Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/596
Название: Археологічні дослідження Нижнього Побужжя у ХІХ-ХХ столітті
Другие названия: монографія
Авторы: Ласінська, Маріанна Юріївна
Ключевые слова: археологія
археологічна памʼятка
Нижнє Побужжя
історія археології
археологічне дослідження
старожитність
Дата публикации: 2019
Издательство: Іліон
Краткий осмотр (реферат): У монографії, на основі залучення значної кількості архівних джерел, здійснено комплексне дослідження та проаналізовано рівень висвітлення історії вивчення археологічних пам’яток Нижнього Побужжя у науковій літературі ХІХ –ХХ ст. Розкрито процес зародження і розвитку археології, виділено основні осередки, довкола яких зосереджувалися археологічні дослідження краю. Показано значення наукових шкіл та дослідницьких організацій ХІХ- ХХ ст. у процесі становлення археологічної науки. Простежено шляхи формування методики наукових досліджень у розвідкових та стаціонарних роботах на матеріалах, опублікованих історично-археологічними та краєзнавчими товариствами, науковими установами й окремими науковцями ХІХ-ХХ ст. Книга призначена для істориків, археологів, краєзнавців, викладачів та студентів, а також усіх тих , хто цікавиться історією та історіографією археології.
Описание: Ласінська М. Ю. Археологічні дослідження Нижнього Побужжя у ХІХ-ХХ столітті : монографія. - Миколаїв : Іліон, 2019. - 300 с.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/596
Располагается в коллекциях:Монографії



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.