Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://hdl.handle.net/123456789/585
Название: Міфологема Еросу в античних та середньовічно-ренесансних вимірах
Другие названия: монографія
Авторы: Майстренко, Мирослава Іллівна
Майстренко, Людмила Володимирівна
Ключевые слова: історія літератури
література Середньовіччя
література Ренесансу
антична література
міфологема Еросу
літературна компаративістика
Дата публикации: 2018
Издательство: МНУ імені В. О. Сухомлинського
Краткий осмотр (реферат): В монографії у процесі компаративного прочитання концептів Еросу у творах античних авторів (Платона, Вергілія, Овідія) і в поетів Нового часу (Данте, Шекспіра) визначаються модифікації та трансформації міфологеми Еросу у згаданих митців, виявляються спільні та відмінні риси цих трансформацій. У роботі отримано нові об’єктивно аргументовані результати, вперше у вітчизняній компаративістиці систематизовано структурні, тематичні та світоглядні характеристики міфологеми Еросу в їхньому взаємозв’язку як комплексного явища протягом визначеного часового відрізку, розвинуто усталені уявлення про міфопоетичну парадигму в античній, середньовічній та ренесансній літературах; до наукового обігу введено літературні факти, які раніше не були відомі не тільки вітчизняному читачеві, але й українському літературознавству. У роботі показано, що античний Ерос – чуттєво-земний; Ерос Данте – небесний; твори Шекспіра ілюструють відроджений античний Ерос з новим ставленням до кохання як до найвищої духовної цінності, задля якого можна пожертвувати усім – навіть життям.
Описание: Майстренко М. І., Майстренко Л. В. Міфологема Еросу в античних та середньовічно-ренесансних вимірах : монографія. - Миколаїв: МНУ імені В. О. Сухомлинського, 2018. – 216 с.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/585
Располагается в коллекциях:Монографії



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.